Pages
▼
Sunday, April 18, 2010
冬から春へ From Winter to Spring Part 2
On Friday we made the big move from the Greenhouse to the outdoor kitchen. It was quite an event with music booming out of the solar boom box, and all the craziness associated with moving.....a communal kitchen! Here is Dave moving the stove/oven as he passes by the solar boom box riksha.
金曜日には、温室からアウトドアキッチンへの大移動をしました。ソーラーステレオから音楽を流しながらみんなしてものを運びながら掃除をしていました。引っ越しって大変ですね。特に12人が使うキッチン。上の写真はデーブがオーブン/ストーブを持ってソーラーステレオを通り過ぎているところです。
All the food! Craziness.
Kitchen is ready to go. Really nice design. Easy to clean, nice if you live in outdoor weather and especially if nature surrounds you.......and you have a bunch of people in the kitchen. This kitchen has no fridge but has propane hookups for the stove/oven and on-demand hot water (just like Japan). The floor is wood chips so we don't kick up dust and an opaque tarp to keep rain out and sunlight in.
キッチン完成。とってもいいデザインだと思います。掃除も簡単だし、天気が悪くなくて自然に囲まれたところにいれば、中より外にいたいですよね。しかも、大人数でキッチンを使うのに最適です。ここには冷蔵庫はありませんが、プロパンのストーブ/オーブンとお湯湧かし機が装備されています。床はほこりを押さえるために木屑が敷いてあり、屋根は光を通す雨よけシートが張ってあります。最高。
Just for comparison here is a kale-centered picture of the kitchen in the Greenhouse. (Aside: we eat kale almost every meal, probably because it overwinters, is high in nutrients, and we have a ton of it. It makes us fart quite a bit. People here seem to love kale and millet a lot.) It was quite a space as the living room, dining space, kitchen, sauna, storage, plant propagation was all happening in the Greenhouse. It was quite a new experience to be eating dinner and seeing naked people come out of the sauna to take a shower.....one after another.
比較のために温室の中にあったキッチンの写真も載せておきました。ケール(青汁のもと?)が写真の中心になってしまいましたが。。。。ちなみに、冬の間も育って栄養価がとても高い植物なので、毎食のようにケールを食べています(おならが止まりません)。みんなやたらとケールとmillet(粟?)が大好きみたいです。キッチンの話に戻ると、温室の中だった頃は温室がLDKとサウナ、シャワー、荷物置き場、植物の保管所などなどと忙しいところでした。晩ご飯を食べていると、サウナから裸の研修生が次々と出てきてシャワーを浴びてサウナに戻ったりしていて、食事に集中できませんでした。不思議な世界です。
No comments:
Post a Comment