A few days ago Yuriko gave me 3 Japanese tomato starts. 2 Momotaro (Peach Boy) and one Odoriko. She told me that Momotaro is one of her favorite tomatos, and knowing her as a gardener and cook, I trust her judgment. I like black and wine colored tomatoes a lot, and one of the ones I had fun growing in Costa Rica was Tommy Toe from Seed Saver Exchange. Huge loads of very large cherry tomatoes. I'm a fan of cherry tomatoes.
数日前ゆりこさんから日本産のトマトの苗を頂きました。彼女お勧めの桃太郎2つに踊り子1つ。僕は黒やワイン色のトマトが大好きです。西海岸ではブランディーワインという種類が人気です。コスタリカでNPO Seed Saver Exchangeが販売しているトミトーというミニトマトに惚れました。大きな梅/アプリコットの大きさで大量に収穫できます。どちらかというとミニトマトを育てる方がお手軽なので好きです。
For tantalizing tomato varieties and pictures see the SSE site (below)
下のリンクで美味しくて美しいトマトのあらゆる種類を官能してみてください。
http://www.seedsavers.org/Items.aspx?hierId=43
Sam suggested to plant the tomato into 50% one year old steer manure that he got, and 50% soil mix (made on-site) for drainage. Both Sam and Doug mentioned that tomatoes grow in straight manure and even sewage sludge.
サムにトマトの植え方を聞いた所、近所から持って来た一年ものの馬糞50%に水はけのために土50%混ぜたら良いと言われました。トマトは糞100%でも下水泥状物でも元気に育つとサムもダグも話してました。
The tomatoes on the site here are grown in pots in the green house or in a garden bed with a hoop-house over it.
ここでは、トマトを大きな鉢に植えて温室で育てるか、ポリトンネンルを被せた畝に植えています。
QUIZ
Where did tomatoes originate? What kind of environment did they initially come from?
トマトはもともとどこで発生していたのでしょうか?そこはどのような環境ですか?
What are dry farmed tomatoes?
They tend to be much more flavorful, I love them.
ドライ・ファーム(乾地農法?)トマトとはどういう意味なのか?
味が凝縮していてとっても美味しいです。
What are the top 3 tomato producing countries?
トマトの三大生産国はどこか?
How did tomatoes become such a key ingredient in Italy?
なぜイタリア料理でトマトが中心的な存在になったのでしょうか?
No comments:
Post a Comment